Főtámogatónk

Naptár

2021.november 30. kedd
sortav
HKSzCsPSzV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

sortav
sortav

Következő mérkőzés:

Bajnoki mérkőzés:

29. forduló

2016.05.28.
17:00


DAC Foci24.com -
GYŐRSZENTIVÁN SE

 HAJRÁ DAC!!


Horváth Csaba - Felkészülni - Vigyázz - Rajka! Kezdődik a pontvadászat

2016. február 25. 13:01:10  nyomtatási kép
A DAC Foci24.com Megyei I. osztályban szereplő felnőtt gárdája Rajka ellen kezdi meg a tavaszi szezont. A mérkőzés  a tabellán elfoglalt helyezések alapján rangadónak számít, főleg azért is mert az őszi első fordulóban a mieink el tudták hozni a három pontot mostani vendégeink otthonából, így biztosan "törleszteni" szeretnének a rajkai legények.

Horváth Csabát a csapat nemrégiben "előléptetett", és immár vezetőedzői státuszban nyilatkozó szakvezetőjét kérdeztük, az eddigiekről, és a folytatásról.

1.)Ki is Horváth Csaba, annak aki nem ismerne, kérlek mutasd be eddigi pályafutásod főbb mérföldköveit, merre jártál, még ideértél hozzánk?
 
A Győri ETO-ban kezdtem focizni,8 évet töltöttem a zöld-fehérek utánpótláscsapataiban,majd 2 és fél évet a Matáv Sopron ificsapataiban. Innentől megyei amatőrcsapatokban játszottam. Sajnálatos sérüléseimnek következtében a vártnál kicsit hamarabb,20 évesen kezdtem el edzősködni. Ettől fogva az edzői karrier élvez prioritást az életemben a játékkal szemben. Lassan 11 éve edzősködöm,ezalatt 7 évet töltöttem az Üstökös utánpótlásnevelő egyesületnél,emellett voltam az Abda és a Kunsziget ificsapatának, illetve Bajcs,Bácsa és Jánossomorja felnőttcsapatának is edzője. Gyakran két csapatnál dolgoztam párhuzamosan. Több mint 4 éve szereztem meg az UEFA "A" liszenszes edzői képesítést,de nem akarok itt megállni,tovább szeretnék tanulni,fejlődni.
 
2.) Immáron több, mint két hónapja vagy vezetőedzője a csapatnak, mivel előtte is együtt dolgoztatok, nem kérdezem meg milyen volt, inkább  milyen ez az új szerepkör, hogy érzed magad, illetve, hogy sikerült a felkészülés?
 
Mivel az ősz folyamán pályaedzője voltam a csapatnak,sőt az utolsó 6 fordulóban pályára is léptem,így tényleg jól ismerem a játékosokat. Mindig pikáns kicsit az átállás,ha egy csapattársból egyszercsak a játékosok edzője válik. Ettől függetlenül úgy érzem,hogy zökkenőmentesen átálltunk,a játékosok és én is megszoktuk már az új felállást. Szeretnék egy jó,baráti közösséget is kialakítani a csapaton belül,ez már folyamatban van,és jó uton járunk. A felkészülésünket több tényező is hátráltatta,elsősorban a sok sérültre,hiányzóra gondolok. Többen komoly sérülésből próbálnak visszatérni,amihez idő kell,hogy mind fizikálisan,mind a játékosok formáját tekintve utolérjék magukat. Úgy érzem,jó irányba tartunk,de egy kis idő még kell,amig teljesen összeérik a csapat.
 
3.) Beszélgetéseink során világossá vált számomra, hogy az osztály és az itt játszó játékosok nagy ismerője vagy. Mit vársz az előttünk álló tavaszi szezontól, mire lehet képes a DAC?
 
A Gyirmót II. mellett a Kapuvár és a Lipót is olyan lehetőségekkel,játékosokkal rendelkezik,amelyekkel az NB3-ban is megállnák a helyüket. Velük nagyon nehéz felvenni a versenyt a megyei 1-ben. Mellettük a Nyúl képvisel még hasonló játékerőt,úgy érzem a többi csapat között viszont kicsik a különbségek. Reális célunk az 5-8. helyek minél előkelőbb poziciójának megszerzése lehet. A jelenlegi 5. helyezett Öttevény 6 ponttal van elöttünk,jó szerepléssel ők talán még befoghatóak. Ezenfelül fontosnak tartom,hogy építkezzünk,fejlődjünk,és letegyük az alapjait egy olyan csapatnak,amely akár már a következő évben vérmesebb célokért is versenybe szállhat.
 
4.) Hétvégén élesben fogsz meccselni a Rajka ellen, van ,már benned izgalom, hogy látod az esélyeket?
 
Egészséges verseny drukk természetesen már van,de nem szoktam túlizgulni egyetlen meccset sem,az negatív hatással lehetne az emberre. Várom már a mérkőzést,melyen mindenképp nyerni szeretnénk. Fontos,hogy jól kezdjük a tavaszi szezont,főleg annak tekintetében,hogy egy közvetlen riválissal találkozunk,elvégre mindössze egyetlen ponttal vannak mögöttünk a tabellán. A Rajkát már évek óta egyszerű,masszív csapatjáték jellemez,elsősorban szlovák játékosaikra is,és az ők stílusára építve. Ősszel volt egy 7 meccses sorozatuk,melyen egyetlen gólt sem kaptak,ennek ellenére bízom benne,hogy sikerül feltörnünk a védelmüket,és be tudjuk gyűjteni a három pontot.

Köszönjük a válaszokat és sok sportsikert kívánunk a DAC vezetőedzőjeként!

HAJRÁ DAC!!

sortav
sortav